DE
Intermediair voor het aanvragen van een VOG bij Dienst Justis
Intermediair voor het aanvragen van een VOG bij Dienst Justis

Wat is uw vraag?

Bedankt voor uw bericht waarin u vraagt naar de status van uw VOG-aanvraag. Helaas kunnen wij als tussenpersoon geen informatie geven over de status van uw aanvraag, omdat dit alleen bij Dienst Justis bekend is. Wel ontvangt u doorgaans binnen een week nadat u deze heeft bevestigd middels uw DigID en de verwerkingskosten van €33,85 heeft voldaan aan Dienst Justis.

U kunt Dienst Justis bereiken op het volgende telefoonnummer: 088 998 2200. Zij kunnen u meer informatie geven over de status van uw aanvraag en eventuele verdere stappen die u moet nemen.

Onze excuses voor het ongemak en we hopen dat u snel meer duidelijkheid krijgt over uw aanvraag. Als u nog verdere vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Graag willen we verduidelijken dat de aanvraagkosten van €41,15 die wij in rekening brengen de kosten zijn voor onze dienstverlening, waaronder het uitvoeren van een pre-screening en het aanvullen van eventueel ontbrekende gegevens. De kosten  van €33,85 die u aan Dienst Justis betaalt, zijn de kosten die zij in rekening brengen voor het verwerken van uw aanvraag.

We willen u laten weten dat deze informatie duidelijk vermeld staat op onze website en ook in de e-mail die u van ons heeft ontvangen over de vervolgstappen van uw aanvraag. Daarnaast heeft u zelf akkoord gegeven dat u het stappenplan heeft doorlopen, waarin deze kosten ook duidelijk worden aangegeven. Indien we dit duidelijker kunnen vermelden, horen we graag hoe, zodat we daar zorg over kunnen dragen.

Helaas moeten we u meedelen dat we uw aanvraag al hebben ingediend bij Dienst Justis en dat uw herroepingsrecht daarmee is komen te vervallen.

Tijdens het aanvraagproces heeft u akkoord gegeven met onze algemene voorwaarden, waarin staat vermeld dat het herroepingsrecht vervalt zodra we de aanvraag bij Dienst Justis indienen. We willen u erop wijzen dat we de aanvraag volgens de overeenkomst hebben verwerkt en dat we niet in staat zijn om het proces te annuleren of terug te draaien.

We begrijpen dat dit teleurstellend nieuws is, maar onze juristen hebben inmiddels een pre-screening uitgevoerd, eventuele ontbrekende gegevens aangevuld en de aanvraag klaargezet bij Dienst Justis. Hiermee is onze dienstverlening afgerond.

In de meeste gevallen hebben wij uw aanvraag inmiddels al ingediend bij Dienst Justis. Wel heeft u ons gemaild voordat wij uw aanvraag hadden ingediend. We horen graag of u de aanvraag alsnog wenst door te zetten, of deze daadwerkelijk wilt annuleren.

Indien u de aanvraag alsnog wilt annuleren, verzoeken we u vriendelijk om ons het rekeningnummer toe te sturen zodat we het bedrag zo spoedig mogelijk terug kunnen storten. Indien u nog niet betaald heeft, crediteren we uw factuur en hoeft u niets te betalen.

We begrijpen dat het verwarrend kan zijn als u al hebt betaald en alsnog een herinnering ontvangt.

De verwarring komt doorgaans doordat de naam van de rekeninghouder waarmee de factuur betaald is, niet overeenkomt met de gegevens van de aanvrager.

Om ons te helpen dit probleem op te lossen, verzoeken wij u vriendelijk om ons een betaalbewijs te sturen waarbij de gegevens van de rekeninghouder zichtbaar is, zodat wij uw betaling kunnen verwerken. Zodra we het betaalbewijs hebben ontvangen en de betaling is geverifieerd, zullen we status van uw factuur markeren als betaald. Middels de door u ontvangen toegangscode kunt u de status opvolgen.

Helaas is het op dit moment nog niet mogelijk om de VOG in het Engels te verkrijgen. De verklaring wordt alleen in het Nederlands afgegeven, met een korte Engelse toelichting.

De Engelse toelichting is geen vertaling van de VOG zelf, maar geeft een beknopte samenvatting van de belangrijkste informatie uit de verklaring. Het is dus nog steeds belangrijk dat u de Nederlandse versie van de VOG goed begrijpt.